Werkoverleg 20-07-13

 

Couverts

–          Er worden heel veel dingen vergeten in couverts te zetten. Speciale reserveringen zie je bij dashboard links boven in. Deze reserveringen moeten terug gebeld worden. Check
‘s- avonds en  ‘s-ochtends of er wat bij is gekomen en check dit even met Bas of Jochem.

–          Let op de tijden met reserveringen aannemen. Geen twee grote groepen tegelijk. Dit kan je ook gewoon aangeven aan de telefoon.

–          Uitleg van couverts hangt bij de telefoonnummers bij de kassa. Mochten er dingen dus nog niet duidelijk zijn lees het dan even door.

Inklokken
Let erop dat je, je inklokt als je begint en uitklokt als je klaar bent! Je kunt het een keer vergeten, maar mocht dit vaker voorkomen, is het straks je eigen verantwoordelijkheid en kan het zijn dat je niet uitbetaald krijgt voor de tijd dat je niet bent ingeklokt.

 

Spullen van de Greb

–          We hebben veel nieuwe apparatuur zoals de koffiemachine, ijsmachine, het terras en het speelapparaat. Let op deze dingen moeten allemaal nog lang mee kunnen gaan, dus wees er voorzichtig mee.
–          Focus je erop als je iets aan het doen bent wat belangrijk is.
–          Er gaan teveel glazen, borden, soepkommen kapot. Dit kost erg veel geld, dus let hier extra goed op! Let op je reactie en bedenk dat het allemaal geld kost. Zorg in eerste instantie voor de veiligheid, dus dat alles opgeruimd is.

Nieuw personeel
Probeer elkaar beter te laten worden. Wees ook kritisch, als je ziet dat er iets niet goed is zeg het ook gewoon. Dit is niet alleen weggelegd voor Jochem en Bas, zij zullen dit niet altijd zien. Ook van kritiek leren mensen!

Regels
Hanteer allemaal dezelfde regels, anders wordt het vooral voor de nieuwe mensen erg verwarrend.
– Hou je elke keer aan dezelfde porties, gasten verwachten het de volgende keer weer
– Duidelijke regels maken hoe de wc’s gedaan moeten worden
– Duidelijk laten zien hoe een ijsje gemaakt moet worden
– Doe allemaal peterselie op de specialiteit pannenkoeken
Dit wordt nog besproken.

Werkoverleg
Er zal vaker een werkoverleg plaatsvinden. Dit zal in de periode voor de zomer zijn en in de periode na de zomer. Als je tussendoor puntjes hebt die niet kunnen wachten tot het volgende werkoverleg, speel ze dan door naar Jochem en Bas!

 

Schoonmaaklijst
Let erop dat de dingen die lang niet gedaan zijn eerst moeten. Dit zijn wellicht niet de leukste klusjes, maar zijn wel belangrijk. Degene die om 12 uur begint, kan beter iets doen wat op de schoonmaaklijst het belangrijkst is in plaats van bestek rollen, indekken etc. Dit kan ook altijd nog als er iemand bij komt in de middag. Meestal is er ’s-middags geen tijd voor de grote schoonmaakbezigheden.

Zondaglijst
Veel van de schoonmaak leunt nu op de zondag. Er zal worden gekeken of er dingen naar een andere dag geplaatst kunnen worden. Zoals het speeltoestel of de ramen van het terras.

Upselling

Upselling is het verkopen van iets extra’s of iets wat duurder is. Zorg ervoor dat mensen bij hetgeen wat ze bestellen nog iets bij bestellen. Voorbeelden zijn: prijs de keuze van de chef, soep van de dag of het bergmenu aan. Verkoop bij de koffie een appeltaartje. Wanneer je zoiets doet, probeer dan aandacht van de hele tafel te krijgen. Lukt dit niet richt je dan op de persoon die betaalt in de groep, dan zul je zien dat er meerdere mensen gaan opletten.

Upselling bij drankjes is ook erg belangrijk. Let op lege glazen. Als je gasten vraagt of ze nog iets willen drinken, dan zeggen ze 90% van de tijd ja. Dit geldt niet alleen voor de wijkloopsters, ook voor de andere die langs lopen. Als er één iemand om een drankje vraagt, vraag dan of er nog iemand is die iets lust. Let er wel op dat je het meteen inslaat of dat je het meteen doorgeeft aan een wijkloopster.

Als mensen ijs hebben gehad maar nog wel lang blijven zitten, vraag dan altijd of ze nog iets willen drinken. Ook als mensen hebben aangegeven dat ze klaar zijn kun je vragen of ze nog iets willen drinken als ze toch nog lang blijven zitten.

Communiceren
Keuken en bediening moet goed communiceren en een sterk team worden. Probeer elkaar ook te helpen als de een eerder klaar is.

Als je eerder wil stoppen, kan je het aangeven, maar er wordt ‘s-avonds besloten wie er weggaat. Met een geldige reden heb je voorrang om te stoppen.
 

 

 
 

 

 

 

Roosters

–          De roosters worden indien mogelijk op maandag gemaakt en uiterlijk op woensdag.
–          Check even de vakantieroosters als je iemand nodig hebt. Mensen die op vakantie zijn hoeven dus nietgebeld te worden.
Dieet pannenkoeken
Voor de wijkloopsters en keuken moet het duidelijk zijn wat er gecommuniceerd moet worden naar de gast. Het gaat hierbij om glutenvrij, lactosevrij: wij bakken niet 100% glutenvrij, lactosevrij etc.
We bakken altijd in pannen waar gewone pannenkoeken in hebben gezeten. De pannen worden schoongemaakt, maar er zullen altijd sporen van gluten/lactose in de pannen zitten. Daarnaast zitten nog in veel ingrediënten gluten/lactose etc. in.

Bij de glutenvrij vraag je altijd nog erbij of er melk en ei in het beslag mag.
Bij de lactosevrij vraag je altijd of er ei in het beslag mag en of ze het beslag met sojamelk of water willen.

De gast kan dan zelf een inschatting maken of die wel of niet hier wil eten. Wees in ieder geval gewoon eerlijk erover, dat waarderen de gasten.

Keuken

Als je een fout maakt met het bakken, is het niet de bedoeling dat je de ingrediënten eraf haalt. Je weet nooit wat voor een allergie mensen hebben.

Attentheid

–          Zorg dat er altijd aandacht is voor de kleine kinderen, geef ze een kleurplaat en potloden en vraag bijvoorbeeld aan de kinderen zelf wat ze willen eten, dat wordt gewaardeerd.
–          Als je ziet dat gasten een hond mee hebben genomen, geef ze dan een bak water.
–          Heb respect voor de oudere gasten.
Wees beleefd en spreek met goedemiddag en goedenavond, spreek met u wanneer nodig. Twijfel je, spreek dan altijd met u en niet met je.
–          Zet je dienblad niet op tafel bij iemand neer, maar vraag aan de gasten of ze de drankjes door kunnen geven.
–          Loop nooit met lege handen weg. Zorg ervoor dat je lege glazen mee terug neemt.

Wijklopers
Help altijd eerst de nieuwe gasten, bestellingen opnemen kan altijd nog!

Daily
We zullen weer elke dag bespreken welke taak iedereen heeft en welke reserveringen er voor die dag instaan.

Korting oud personeel
Geef het eerste drankje gratis, maar kijk wel even naar de personen met wie ze zijn gekomen. Als het er 2 of 3 zijn geef je iedereen het eerste drankje gratis. Niet als dit veel meer mensen worden. Mocht er iemand komen eten die nog werkzaam is bij de greb, of die veel heeft gedaan voor de greb, overleg dan even met Bas of Jochem.

Bar / IJsjes maken & afwas
In de komende periode zullen jongens van de keuken leren hoe alles in de bar werkt, zodat ze op momenten dat er even niemand is de bar kunnen overnemen. Andersom gaan de meiden van de bediening leren hoe de ijsjes gemaakt worden en de afwasmachine werkt (mocht je dit nog niet weten). Zo kunnen we elkaar helpen wanneer dit nodig is. Denk bijvoorbeeld aan de pauzes.

Attentie puntjes

–          Let er allemaal op dat als je begint met werken dat je even kijkt of er was in de wasmachine zit, of dat er was klaar is en er een nieuwe was in kan.
–          Personeelsruimte opgeruimd laten, let dus ook op de tafel!
–          Bediening: als de keuken druk is en je wilt dat er bestek door de afwas gaat, doe dit dan zelf.
Keuken: als je iets nodig hebt van de bar, vraag dit dan en ga het dan zelf halen.
–          Schrijf netjes in de agenda, zorg dat alles duidelijk erin staat. Schrijf gewoon duidelijk personen op. Als je iets doorkruist, zet het daarna even opnieuw erachter en niet erdoorheen.
Verder complimenten voor het enthousiasme naar de gasten toe! Mensen waarderen dit heel erg, dit is terug te zien in de recensies. We zijn momenteel een leuk en goed team met zijn allen, als we hieraan blijven werken worden we er alleen maar beter van!